Pilevangsvej 16, 3300 Frederiksværk
Da et husmandssted blev til et landsted …


Specifikationer
Fritidsbolig
- Pris:10.000.000 DKK
- Ejerudgift: 10.117 DKK
- Boligareal:201 m2
- Grundareal:8.948 m2
- Værelser:6
- Bygget/ombygget:1805/2004
- Tjek boliglån
Da et husmandssted blev til et landsted …
Det fine landsted på Pilevangsvej 16 er et historisk hus. Det er oprindelig fra 1805, men kunstmaleren Carl Vilhelm Holsøe ændrede det fra et husmandssted til et landsted i 1920. Holsøehus, hedder landstedet. Naturligvis. I al sin autenticitet står det med gamle, smukke stenfliser, et originalt brændekomfur, hollandske vægfliser, fadebur, høje paneler og fyldningsdøre fra Arresødal Slot, synlige bjælker, pejse og det smukkeste plankegulv. Alt er velholdt med mange originale detaljer.
Plads er ikke en agenda. Med 201 m2 har Holsøe malet mange af sine værker i atelieret med masser af lys. Han var gode venner med Wilhelm Hammershøj. Men Holsøe var mere nøgtern og upoetisk i sine billeder. Atelieret lå i det nuværende køkken og spisestue. Panelerne i den store stue er også fra Arresødal Slot, hvor Frederiksværks stifter, generalmajor Johan Frederich Classen, boede. De blev indbygget i Holsøehus af Carl Holsøe.
Vi er i Asserbo på en uspoleret naturgrund så stor, at huset har 9 naboer. Grunden er på 8.948 m2 og udstykket i 3 matrikler. Der er 10 cykelminutter gennem skoven til strandene i Kattegat, 5 minutter til Arresø og det samme til indkøbene i Frederiksværk. Kanalen i byen forbinder Roskilde Fjord med Arresø. Asserbo Plantage og Tisvilde Hegn er et stort naturområde, der strækker sig langs Kattegatkysten fra Tisvildeleje til Asserbo og Liseleje. Det er en tilplantet plantage, fordi området omkring 1500 var hjemsøgt af en omfattende sandflugt. Med få kilometer til hinanden er Kikhavn, Liseleje, Frederiksværk, Asserbo og Tisvilde nogle af de mest populære sommerhusbyer på Sjælland. At tage i sommerhus er den lille flugt væk fra hverdagen, væk fra ting og sager, civilisationen og alle byens tilbud.
Og nu, hvor vi alligevel er i skoven: At gå tur i skoven er godt for sindet, fordi skoven har en positiv ensomhed og en ro, som smitter. I Østen har de længe erkendt, hvor healende og afstressende det er at opholde sig i skoven. Et skovbad, at skovbade, er det nydanske ord for skovens dybe, stille ro, eller shinrin-yoku, som Japanerne kalder det.

























Kontaktperson

Camilla Stolpe
Salgschef
camilla@eltoftnielsen.dk
93 39 43 00