Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Tordenskjoldsgade 27, ST., 1055 København K

Duellanten på tændstikkerne

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:114 m2
  • Værelser:1
  • Byggeår:1880
  • Energimærke:
    D

Duellanten på tændstikkerne

Som søhelt, viceadmiral og duellant er Peter Wessel Tordenskiold, eller bare Tordenskjold som på tændstikkerne, et meget godt eksempel på, at hvis man vil leve længe, er det nok en meget god idé at finde en anden beskæftigelse. Kun 30 år blev han. Han boede i Strandgade på Christianshavn, men det var gaden med Det Kongelige Teater i den ene ende og havnekajen i Havnegade i den anden, der fik fornøjelsen i 1864 at kalde sig Tordenskjoldsgade.

Ejendommen i nummer 27 er bygget i 1880. Hvis København har et smørhul, må det være i kvarteret her. Det bliver ikke meget bedre i Dronningens København. Selv om gaden ligger parallelt til kanalen i Nyhavn, som nabo til vandet i Købehavns Kanal, tæt på kulturen med teateret og balletten på Kongens Nytorv, til caféerne, restauranterne og de lækre butikker, så er Tordenskjoldsgade en meget stille gade. Ensrettet er den, meget lidt trafik, tak for det. Det er en meget smuk ejendom med en fornem entré gennem porten fra gaden, som var det indgangen til et hotel. Lejligheden ligger på mezzaninen med delealtan til gården. Alle 114 m2 er renoveret, alt er lige til at flytte ind i.

Bag stilladset gemmer sig en facaderenovering med nyt tag på toppen af det hele. Lige om hjørnet ligger Toldbodgade med Sankt Annæ Plads. Den var tidligere en kanal parallel med Nyhavn med det livløse navn ’Sankt Annæ Grav’. Kanalen fortsatte ad Bredgade og videre til Esplanaden, hvor den endte i Toldbodgade ved havnen. Men under anlæggelsen af rokokobyen Frederiksstaden blev kanalen fyldt op, og en ny plads, Sankt Annæ Plads, fik sit eget rum i den voksende hovedstad. I dag ender den i en badestrand ved Kvæsthusbroen og Skuespilhuset.


Udforsk andre
Lejligheder til Salg

Rosenørns Alle 32, 2. tv., Frederiksberg C

Lejlighed

Rosenørns Alle 32, 2. tv., Frederiksberg C

Pris

6.995.000 DKK

Ejerudgift

3.091 DKK

Boligareal

95 m2

Værelser

3

NY PRIS
Vesterfælledvej 66E, 4. tv., København V

Lejlighed

Vesterfælledvej 66E, 4. tv., København V

Pris

5.995.000 DKK

Ejerudgift

3.202 DKK

Boligareal

84 m2

Værelser

4

NYHED
Engelstedsgade 6, st., København Ø

Lejlighed

Engelstedsgade 6, st., København Ø

Pris

6.990.000 DKK

Ejerudgift

2.782 DKK

Boligareal

112 m2

Værelser

4