Egebjergvej 306, Egebjerg, 4500 Nykøbing Sj

Grundtvigs mor boede her, og det har andre driftige folk også gjort..

Åbent hus uden tilmelding
7. jul 11:00-11:30
Andet Andet Andet Andet

Specifikationer

Landejendomme
  • Pris:9.500.000 DKK
  • Ejerudgift: 3.514 DKK
  • Boligareal:326 m2
  • Grundareal:60.000 m2
  • Værelser:7
  • Byggeår:1680
  • Energimærke:
    C

Grundtvigs mor boede her, og det har andre driftige folk også gjort..

Indenfor i den smukke, stråtækte bindingsværkbygning er alle 326 m2 bolig i ét plan renoveret og tiptopisoleret efter nutidig standard med jordvarme og gulvvarme. Her er så meget plads, at de mange rum ikke selv ved, hvor det hele ender. 2 generationer eller vennepar kan snildt bo her, da stuehuset er opdelt i to boliger. Ja, Grundtvigs mor, Marie Kathrine Bang, er født på gården, og det er ganske vist, for der står en mindesten ved indkørslen, hvor Grundtvigs digt om hans mor er indhugget.

I Grundtvigs fællesskabsånd kan gården også være et kulturelt centrum for arrangementer, markeder, landbrugsmesser, kurser, ombygges til højskole eller bofællesskab. Det kunne også være bolig og erhvervsejendom for arkitekt eller håndværker som vil have brug for meget plads til kontor, lager og værksted. gebjerggård har tidligere været forvalterbolig for krongodserne i Odsherred og præstebolig indtil oplysningstiden. I dag et privat hjem midt i naturen med flere søer på grunden, en gammelbeplantet have med en bæk med fiskehejrer og rådyr i græsset. Gården har været drevet økologisk i 20 år, så der er mange muligheder for at fortsætte den økologiske, bæredygtige og selvforsynende livsstil.

Den firelængede gård er en arkitektonisk perle, som rummer en masse muligheder for hestehold og ridebane. Desuden er her mulighed for at udnytte længerne til flere lejligheder eller større fællesrum til festudlejning og arrangementer. Mellem Bråde og Bøsserup, ja, pudsige stednavne her nord for Lammefjorden, der står et bid af den danske kulturhistorie, altså den før stavnsbåndet. Den er fra den tid, da Danmark havde livegne og feudalisme, hvor bønderne var godsejeres personlige ejendom. På Egebjergvej ligger Egebjerggård fra 1680, og under den ligger endnu en gård, som går helt tilbage til 1300-tallet, hvor Margrethe den 1. forærede gården til Esrum Kloster. Man skulle tro, at det var et privilegie for Frilandsmuseet i Lyngby at præsentere den slags historieklenodier, men næh, den står her endnu på alle sine 6 hektar jord. 50 meter, så lang er den, at man bliver nødt til at dreje hovedet af led for se den fra den ene ende til den anden. Det giver en særlig ånd og atmosfære på gården som skal opleves ved et besøg.

Fra Egebjerggård er der bare 10-15 minutter til fjordbyen 4500 Nykøbing Sjælland, som tidligere var en vigtig købstad med en aktiv handelshavn ud til Isefjord. I dag er det etstort postnummermed sommerhuse, lyng og fjordvand. Naturen er stor og autentisk i Odsherred, som ikke helt tilfældigt har fået hæderstitlen UNESCO Global Geopark Odsherred, som den første danske geopark nogensinde. Odsherreds geologiske udformning er helt unik og har afgørende betydning for livet på egnen. Fra København er der én time til gården mellem Bråde og Bøsserup.

Bestil salgsmateriale

Egebjergvej 306, Egebjerg, 4500 Nykøbing Sj

Tak

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Teamet

Jesper Bregnegaard Andersen
Kontaktperson

Jesper Bregnegaard Andersen
Filialchef Odsherred
Ejendomsmægler MDE, Cand.Merc.EMF
jesper@eltoftnielsen.dk 41 10 09 93

Laura Holm
Sagsbehandler

Laura Holm
Salg
laura@eltoftnielsen.dk 40 20 76 51

Udforsk andre
Landejendomme til Salg

NYHED
Holbækvej 96, Søndersted, Tølløse

Landejendomme

Holbækvej 96, Søndersted, Tølløse

Pris

6.250.000 DKK

Boligareal

319 m2

Grundareal

55.162 m2

Værelser

6

NYHED
Søstrupvej 49, Holløse, Holbæk

Landejendomme

Søstrupvej 49, Holløse, Holbæk

Pris

3.995.000 DKK

Boligareal

186 m2

Grundareal

27.638 m2

Værelser

4

NYHED
Agerskovvej 4, Skippinge, Føllenslev

Landejendomme

Agerskovvej 4, Skippinge, Føllenslev

Pris

6.995.000 DKK

Boligareal

239 m2

Grundareal

56.346 m2

Værelser

11