Skønheden i det ægte – viser sig at have succes

Kitchen Tailor

Skønheden i det ægte – viser sig at have succes

Mange ambitiøse projekter begynder med en drøm om at gøre noget anderledes. En drøm om at bryde nogle almindelige opfattelser af, hvordan ting skal gøres.

Ambitioner og drømme kan gå hånd i hånd og være noget af det mest livsbekræftende, mest vidunderlige og mest fantastiske ved at stå op om morgenen. Jeg har fulgt en drøm Tidligere i dette magasin havde jeg fornøjelsen af at rejse ind i en designers verden, og  blive klog på, hvilket dna han var skåret af.

Bådbygger og indretningsarkitekt Jannik Larsen havde en drøm om sit eget eksklusive køkkensnedkeri, som skulle være noget ud over det sædvanlige. En drøm om, at gøre tingene lige nøjagtig på den ægte måde. Kvalitet skulle følge de forudgående ambitioner – og ambitionerne er stadig høje.

Det er lykkedes Kitchen Tailor at bryde lydmuren. Drømmene er blevet til virkelighed, hvad gør, at virkeligheden i dag er blevet en helt anden for Jannik Larsen, og hans nu, vel godt etablerede virksomhed Kitchen Tailor.

Visionen er klar Visionen er stadig at skabe rum og udstrækning til Livet, og missionen er stadig at nå vejen ved brug af kompromisløst håndværk. På den vis er intet ændret. Heldigvis! Det er netop disse grundlæggende dyder, der dag for dag cementerer virksomhedens succes. Skønheden i det ægte viser sig at have succes. En utrættelig stræben efter det fuldendte definerer hos Kitchen Tailor et forretningskoncept, der i nutidens Danmark på forunderlig vis fremstår helt unikt.

Umiddelbart synes det nok ikke enestående at bygge køkkener eller garderobeskabe, men det er helt særligt at tilføre denne hverdagens almindelige funktionalitet en livsglad sjæl – en nerve af ophøjede æstetisk funktionalitet, der strækker langt ud over sin praktiske funktion. I disse køkkener, i disse garderobeskabe og andre af værkstedets specialbyggede indretningsløsninger, fortælles fortællinger om tradition, stolthed og faglig integritet.

Værkstedet er virksomhedens maskinrum Værkstedet i Gentofte er maskinrummet hos Kitchen Tailor. Det er vidunderligt at mærke stemningen af faglig stolthed og godt gammeldags håndværk. Hér er gang i den – lydende fra save og høvle, duften af frisk træ, som bliver bearbejdet og den helt særlige stemning af koncentration og kollegialt venskab mellem de mange snedkere og tømrer vidner om en stolt virksomhed.

En virksomhed, der sætter en ære i det nære og en virksomhed, der kompromisløst arbejder efter de bedste løsninger.  

Måske er vi klar til det ægte?

Måske er der i virkeligheden ved at ske en forvandling. Måske er vi nu mere klar til det ægte end nogensinde før. Før industrialiseringens mega gennembrud i 1960’erne syntes alt at være af god kvalitet. Alt vat snedkerbygget, og alt var (i hovedreglen) udført af kvalitetsmaterialer. Ganske klart, for det var måden at bygge på. Der var intet alternativ.

I dag er markedet ganske anderledes. I dag er det svært at finde håndværkere, der er i stand til at bygge noget af kvalitetsmaterialer – i virkeligheden er det svært, overhovedet at finde håndværkere, som er i stand til at udføre deres håndværk efter de højeste standarder. Måske kan de godt, men de færreste gider at tage sig tid og tage ansvar for opgaven.

En glidebane, der gennem årtier har skabt en fuldstændig absurd tradition i og omkring et ellers ædelt håndværksfag. Men hvor der er vilje er der vej – og for dem der virkelig har ambitionerne og formår at bevæge drømme til virkelighed, er denne markedsudvikling et afsæt for at skabe en niche, hvor kvalitet og håndværksmæssig ærekærhed er styrende drivkræfter. Og det er netop dén niche, der i dag har skabt et marked for Kitchen Tailors vision.

Hvad kunne du tænke dig? Forretningen blev døbt med navnet Larsen og Schiøtz i 1995 og tog i 2012 navneskifte til Kitchen Tailor. Sigtet i virksomhedens arbejde, har igennem alle årene været at dyrke de traditionelle håndværksmæssige fag.

I et oprigtigt forsøg på at imødekomme grundlaget for ånd, nerve og liv har Kitchen Tailor valgt ikke at arbejde med et fast sortiment, eller bestemte serier af inventar. Således tegner husets egne indretningsarkitekter projekter lige fra stramme konceptuelle idéer, til at indfange en kundens individuelle ønsker. Som reference skelnes der mellem forskellige stemninger af køkkener: Klassisk, Enkelt og Vildt. Hvert tema kan derefter udfoldes lige i den retning, som du drømmer om.

Hvad du ønsker, skal du få!
Alt tilpasses hvert enkelt kunde, og for hver gang der projekteres et køkken, en garderobe eller en totalindretning af en ejendom, sættes første streg på et blankt ark. Dirigeret af årelang erfaring med vanskelige indretningsopgaver, en udpræget sans for detaljen og ikke mindst en livsglad passion for sit arbejde, forvandler Kitchen Tailor rum til levesteder og inventar til personlige fortællinger om hvem der bor i huset og deres drømme.