Kokkedal Slot

Dette er et sted, hvor tankerne kan blive inspireret og hvor familien kan samles.

Hér står tiden stille, som i en tidslomme.

Tæt på København, Tæt på det almindeligt kultiverede liv, som står ved siden af. Dette sted fortæller sin egen historie om arkitektonisk bevægelse og international inspiration. En historie, med et væld af facetter, men vel mest af alt en sand historie om magt og lidenskab.

Højt hævet og trukket et stykke ind i landet nord fra København, som smuk kulisse til Kokkedal Golfklubs golfbaner, er dette historiske gods beliggende.

Mod øst er der udsigt over Øresund med Hven ude i horisonten, og de omkringliggende skovarealer vidner om en episk storhedstid – først for kongehuset, som opførte det ene skønne sommerresidens efter det andet i disse naturskønne omgivelser, siden for adskillige velhavere fra det aristokratiske borgerskab.

Oprindeligt var jorderne omkring det nuværende Kokkedal Slot en del af Dronning Sophie Magdalene ikoniske Hirschholm Slot. Stedet fungerede som fæstegård, og først i 1746 blev det overdraget til gehejmeråd Christian August von Berckentin, der lod landstedet Landhaus Cockedahl opføre som sommerbolig.

Det oprindelige slot blev opført som en etplansbolig med mansardstag, tegnet af arkitekt Johann Gottfried Rosenborg. Samme arkitekt havde tidligere opført bygherres enestående rokokohjem i København, Odd Fellow Palæet (1751-1755), oprindeligt Det Berckentinske Palæ, og havde derved placeret sig helt centralt i tidens overdådige og kompromisløse byggestil.

 

 

Slottes renæssance

Slottes i dag kendte arkitektoniske udtryk er af noget yngre dato. Efter en del ejerskifter blev Rosenborgs landsted erhvervet af konsul Frederik H. Block, der med hård hånd nedrev bygningerne i 1865. Ambitionerne var større.

Den internationale arkitektur var i en dramatisk udvikling, og det var som om, at det oprindelige landsted ikke var imponerende nok. Arkitekt C.V. Nielsen blev engageret til at sætte forvandle slottet og således blev stregerne til det nuværende Kokkedal Slot tegnet – og det nye slot stod færdigt allerede i 1866.

Nu i to etager, og i et betragteligt mere fornemt og prætentiøst udtryk. Bygningen blev en pastiche på den nederlandske renæssance. Kun den hvælvede kælderetage er fra det oprindelige landsted står tilbage i dag – alt andet er siden blevet udskiftet. Siden kom yderligere en avlsgård, hestestalde og en forvalterbolig til stedet – alle disse bygninger i en mere afdæmpet ny gotisk stil.

En ny æra

I 2013 overtog Goldschmidt (Holding) ejendommen, og den er siden blevet drevet i ånden af stedet oprindelige tanke – at være en rekreativt oase, hvor livsnydere kan slappe af.

Et sted hvor man kan komme tæt på naturen, tæt på sig selv – og måske komme tæt på det, som Livet i virkelig handler om.

Et sted, hvor tankerne kan blive inspireret og hvor familien kan samles. Hér står tiden stille, som i en tidslomme. Tæt på København, Tæt på det almindeligt kultiverede liv, som står ved siden af.

Dette sted fortæller sin egen historie om arkitektonisk bevægelse og international inspiration. En historie, med et væld af facetter, men vel mest af alt en sand historie om magt og lidenskab.

Nyt luksushotel

Slottet drives i dag som luksushotel med i alt 62 nye værelser, som alle er indrettet med respekt for slottes historie og den særlige stemning, der alle dage har været på stedet.

Derudover byder slottet på restaurant, bar, smukke selskabslokaler til bryllupper og andre specielle lejligheder samt spaområde i samarbejde med det australske mærke Sodashi. Intet er overladt til tilfældighederne, hvilket til fulde understreges ved at Kokkedal Slot Copenhagen i 2014 blev medlem af det verdensomspændende hotelbrand Small Luxury Hotels of the World.

Fornemt interiør, udvalgt og designet af nogle af landets største kapaciteter inden for dette område, smukke gardiner og højloftede stuer er blot elementer i den fuldkommen pragtfulde stemning, som dette sted byder på.

 

Alle er velkommen

Rammerne er sat – om det er til den årlige åbning af polo-sæsonen, weekendopholdet, kursusstedet eller rammerne for én af livets store mærkedage, så er det svært at forestille sig bedre og mere delikate rammer, end disse. Dette er i sandhed et fantastisk sted, som sprudler af gæstfrihed og lyst til at byde alle velkommen.