Et liv med diamanter

Intet er mere omsværmet af mystik end diamanter

Intet råstof er mere prægtigt og strålende end diamanter.

Intet synes at kunne måle sig med diamanter, hverken i udseende, skønhed eller prestige.

Diamanter er ren kulstof. Diamanter komplimenterer kvinders skønhed, og diamanter synes at passe perfekt i hvilken som helst begivenhed.

Hvem er ikke fascineret af at et naturligt kulstof, som har ligget i jorden i mere end en milliard år kan graves op, slibes og blive til den smukkeste diamant.

Dens skønhed består i, at den reflekterer lys. Den lever i lyset. Den kan noget, som intet andet kan. Jo finere den er bearbejdet, jo finere udlever den sit unikke indre væsen, sin nerve – sin habitus.

Diamanters kvalitet måles i carat, farve, klarhed og kvaliteten af dens slibning – evnen til at reflektere lys. Og afstanden mellem laveste og højeste kvalitet er enorm. Fra mat til ubetinget glansfuld. Fra eksorbitant smuk til fuldstændig uinteressant. Fra dragende til intet.

Diamanter er kompromisløse. Og de skal være kompromisløse. Der skal være forskel mellem det ypperste og det almindelige – og det almindelige til det ligegyldige. Det er en del af magien ved diamanter.

Mange tænker, at en diamant er en diamant – stor som lille. Men sådan er det ikke. Vin er jo heller ikke bare vin – i store eller små flasker. Hver diamant lever i sit eget væsen – og væsener er jo, som bekendt, meget forskellige.