Altså de franskmænd, som de dog kan noget med sprog og blomster

Tête-à-tête, kalder franskmændene nogle af de fine, små påskeliljer i haven

Tête-à-tête, kalder franskmændene nogle af de fine, små påskeliljer i haven, når de folder de gule blomster op af mulden som et sikkert forårstegn. Tête-à-tête på dansk betyder hoved mod hoved, ansigt til ansigt eller samvær under 4 øjne. Så poetiske er vi ikke herhjemme, i Danmark er en påskelilje en påskelilje. Og dem plukker vi til buketter, når de er mange nok.

Op mod 2.000 forskellige slags påskelinjer kan vi tælle til, og de er ikke alle gule, de hvide kommer også til påske. Tête-à-tête er en sort af de helt små påskeliljer, og de bliver kun 15 centimeter høje, når de står oprejst hoved mod hoved, ansigt mod ansigt. Ingen påskeliljer kommer af sig selv, de skal plantes som løg eller blomstrende sammenplantninger. Påskeliljer er oprindeligt fra Middelhavsområdet, men er mest udbredt i den vestlige del af Europa.

Kilde: Granild, “Påskeliljer i haven – brug dem ude og inde”

Sådan plantes de

Plant dem i bede, men de kan også kastes ud og lande direkte i græsplænen. Nemlig, så sparer man turen med græsslåmaskinen i det tidlige forår, for græsset holdes nede, så længe påskeliljerne blomstrer. De forlanger ingen pasning, blomsterne klarer sig selv, når først løgene har fået fat i jorden. Er man trist over at se på de visne, afblomstrede blomster, skal man bare klippe hovederne af. Blade og stængler skal først fjernes, når de bliver gule.

God påske.

Kilde: Granild, “Påskeliljer i haven – brug dem ude og inde”