Sortedam Dossering 43, 5. tv., 2200 København N

Et løfte om evigt liv …

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:80 m2
  • Værelser:2
  • Byggeår:1963
  • Energimærke:
    D

Et løfte om evigt liv …

Søerne i København, hvad skulle vi dog gøre uden dem? Det vidste Absalon alt om, da han grundlagde København. En by har nemlig brug for vand, masser af vand, og vand kunne der være rigeligt af i den lavning, som istiden skabte på broerne. Pudsige ord og navne har de, søerne. Dossering med 2 s’er er gammeldansk og betyder skrænt, for de 3 søer i København har mod vest op til 5 meter dybe skrænter af granit. Promenade er en spadserevej, hvor de 6 kilometer brede gangstier fra 1926 rundt om søerne giver plads til at promenere eller løbe. Og pebling er en elev på latinskole. Der har tidligere ligget en latinskole ved Peblinge Sø.

Meget få lejligheder i København står så skarpt og smukt gennemrenoveret som denne og har samtidig så charmerende en udsigtsbeliggenhed som lejligheden på 5. sal på Sortedam Dossering 43. Her er den smukkeste udsigt til søerne fra stort set alle rum. Ejendommen er så ny som fra 1963, så det er en lejlighed med både elevator og balkon. For københavnerne er søerne fra Østerbro til Vesterbro det samme som spadsereture, fred og ro og naturoplevelser midt i byen. Børn og voksne giver ænder og svaner mad. Der bliver kysset på bænke og holdt i hånden, og her skøjtes når vandet bliver stift, som Stampe sagde til Bambi. Lejligheden er på 80 m2 med privat parkering i gården. At bo her er at være tæt på Indre By, Nørrebro og Vesterbro, Metro. Altså alt i København.

Søerne ser vi på guldalderens malerier, i den tidlige litteratur og historiebøgerne. Og de vil være der altid, for med fredningen i 1966 fik de 3 søer i København et løfte om evigt liv.

Udforsk andre
Lejligheder til Salg

Andrei Sakharovs Vej 21, 2. mf., København SV

Lejlighed

Andrei Sakharovs Vej 21, 2. mf., København SV

Pris

6.845.000 DKK

Ejerudgift

4.219 DKK

Boligareal

99 m2

Værelser

4

P. Knudsens Gade 16, 2. th., København SV

Lejlighed

P. Knudsens Gade 16, 2. th., København SV

Pris

6.995.000 DKK

Ejerudgift

6.094 DKK

Boligareal

177 m2

Værelser

6