Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Søndervangsvej 4, Overby, 4583 Sjællands Odde

Her er så stille, at man ikke kan falde i søvn...

Andet

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:324 m2
  • Grundareal:9.316 m2
  • Værelser:6
  • Carport:66 m2
  • Byggeår:1802
  • Energimærke:
    D

Her er så stille, at man ikke kan falde i søvn...

Når familien fra hovedstaden overnatter hos familien på gården midt på Sjællands Odde, eller bare Odden, som halvøen sætter pris på at blive kaldt, ja, så har de svært ved at falde i søvn. Stilheden, den søvntyv, får skylden, og den skal man være vant til heroppe, hvor naturen fylder det meste. Som i en gammel filmtitel hedder gården Møllegården, fordi den hørte til en gammel mølle, som ikke er her mere. Gård og mølle er fra 1800-hvidkål, helt præcist 1802. Lidt over 200 år efter fik gården sin helt store ombygning, og i dag står den med alle sine 324 m2 som en tiptopmoderne gård til den store familie. Grunden er på knap 10.000 m2, altså plads nok til heste eller en tennisbane. Og det hele ligger så højt i terrænet, at der både er udsigt til vandet i Sejerøbugten mod vest og Kattegat i nord.

Gården er en ualmindelig lækker helårsbolig midt i en kultur formet af istiden. Sjællands Odde er små 15 kilometer lang. Den var en gang en ø, som senere tiders landhævning gjorde landfast med Sjælland. I dag er Odden sommerhusenes paradis, det er naturen, der forfører, ikke mindst den maritime med nogle af de bedste strande på Sjælland, men mange har valgt at bo her hele året. Her er det samvær og det nærvær, der kommer i et lille fællesskab som Overby. Foreningslivet giver den gas, det gør terroir også med produktion af lokale råvarer. Gårdbutikkernes grøntsager er så gode, at de bedste restauranter i København tager turen til Odsherred for at købe deres grøntsager netop her. Lidt over en time tager det at køre tilbage til København.

Lyset er noget helt særligt på Odden, hvor vandet fra Samsø Bælt møder Kattegat. Solnedgangene skal man selv have lov at sætte ord på, men mageløse, det er de. Her er ørne i luften og dådyrøjne i skoven. Nordsjællands bedste fiskeforretning ligger i Odden havn. Her lander fiskerne stenbiderne med deres æg, og jomfruhummerne eksporteres herfra ud i verden.


Udforsk andre
Villaer til Salg

NYHED
Skjoldenæsvej 30, Jystrup, Jystrup Midtsj

Villa

Skjoldenæsvej 30, Jystrup, Jystrup Midtsj

Pris

3.750.000 DKK

Boligareal

135 m2

Grundareal

1.255 m2

Værelser

4

Møllegårdsvej 8, Gl. Tølløse, Tølløse

Villa

Møllegårdsvej 8, Gl. Tølløse, Tølløse

Pris

3.995.000 DKK

Boligareal

149 m2

Grundareal

1.808 m2

Værelser

4

NY PRIS
Sdr. Alslev Strandvej 6, Sdr Alslev, Nykøbing F

Villa

Sdr. Alslev Strandvej 6, Sdr Alslev, Nykøbing F

Pris

2.950.000 DKK

Boligareal

385 m2

Grundareal

11.000 m2

Værelser

10