Kirkevænget 14, 4581 Rørvig

Opstand, revolution? Næsten...

Andet Andet Andet Andet Andet

Specifikationer

Fritidshus
  • Boligareal:192 m2
  • Grundareal:3.368 m2
  • Kælder:8 m2
  • Værelser:6
  • Bygget/ombygget:1935/2016

Opstand, revolution? Næsten...

Kirkevænget, ja, ikke en vej med de store forandringer. Det er den blinde grusvej med de store sommerhuse på de store grunde. Sådan har det altid været. Det er også vejen med de familiære ansigter, for sommerhusene på Kirkevænget får ikke nye ejere, næh, de overtages af den næste generation, og den næste og den næste. Generationerne har været børn her. Det er der såmænd heller ikke noget nyt i. Havelågen til skoven og stranden for enden af vejen er fra dengang, da strandmoden for mænd og kvinder var uldne badedragter. Wow. Kirkevænget bag den højgule kirke er vejen med nogle af de første sommerhuse i Rørvig, de fleste står her endnu. Det er en sommerhusvej med hukommelse, en vej med traditioner. Mange tak.

Men i 2016 skete der noget. Opstand, revolution? Næsten. For det gamle sommerhus fra 1935 på Kirkevænget 14 blev solgt til en familie uden historie på vænget. Uha og store øjne, da familien demolerede det gamle sommerhus og byggede et nyt. Men alt forstummede til smil og glæde, da det nye sommerhus stod færdigt. For sikken et sommerhus, som stort set er en kopi af det gamle, men bygget af de absolut bedste materialer fra allerøverste hylde. Det giver ikke mening at opliste materialevalg og de lækre detaljer her, den udleveres ved besigtigelse. Men den korte historie er et arkitekttegnet anneks og sommerhus på 192 m2 med udnyttet 36m2 tagetage. Kuperet grund på 3.368 m2, lys, fyldt med sol på toppen af bakken omringet af plantagen. Charme, masser af charme med moderne faciliteter, et uforskammet lækkert og isoleret helårssommerhus.

Kvarteret var oprindeligt et sandet kvarter, men træerne har siden beplantningen i slutningen af 1800-tallet lagt et fint lag muld på skovbunden. Sand, muld, duften af træer, fred og ro, anneks med alt til gæster, det bliver ikke meget bedre at have sommerhus i Rørvig. Med vand i Kattegat mod nord og Isefjord mod øst er Rørvig en af de mest attraktive sommerhusbyer på Sjælland. Solen skinner altid lidt mere heroppe. Fra Kirkevænget kan man nå alt på en cykel. Den gamle havelåge er lågen til naturskønne Rørvig Sandflugtsplantage, en smal, 4-kilometer lang skov med nåle- og løvtræer på kanten af Kattegat.Udforsk andre
Fritidshuse til Salg

Møllerens Vænge 7, Rørvig

Fritidshus

Møllerens Vænge 7, Rørvig

Pris

8.195.000 DKK

Boligareal

159 m2

Grundareal

3.775 m2

Værelser

6

Sæterstien 7, Rørvig

Fritidshus

Sæterstien 7, Rørvig

Pris

6.199.000 DKK

Boligareal

114 m2

Grundareal

1.867 m2

Værelser

5

Mårvænget 6, Rørvig

Fritidshus

Mårvænget 6, Rørvig

Pris

6.995.000 DKK

Boligareal

280 m2

Grundareal

4.573 m2

Værelser

6