Carit Etlars Vej 5, 2840 Holte
70ernes, velfortjente renæssance
Specifikationer
Villa
- Boligareal:185 m2
- Grundareal:1.223 m2
- Kælder:80 m2
- Værelser:3
- Byggeår:1975
- Energimærke:C
70ernes, velfortjente renæssance
Etplanshusene fra 70erne har fået en velfortjent renæssance. Forståeligt nok, for de bedste af dem er bygget af fremsynede arkitekter. Blandt arkitekter i dag er der enighed om, at et Johan-Christensens-hus hører til én af de fremmeste repræsentanter for 70ernes etplanshusene. De har håndsværksmæssige kvaliteter, vi ikke ser nybygget i dag. De er familievenlige, og passer ofte til den klassiske kernefamilie med mor og far og 2 børn. Men de tiltaler også enlige par, som ønsker at forkæle sig selv med plads og kvalitet. Husene er bygget i jordniveau og har derfor god kontakt til terrasse og have. Og så er det kun ydermurene, der er bærende vægge. Det gør det nemt og ligetil at fjerne vægge mellem eventuelle rum og bygge om.
Sådan en signatur har huset på Carit Etlars Vej. Det er et klassisk Johan-Christensens-hus bygget i 1975. Det har de sidste år været igennem en omfattende istandsættelse og opdatering, så det energimæssigt er tidssvarende med et lavt forbrug af varme. Med et kostbart og tidløst snedkerkøkken er håndværket til vinduerne i mahogni ført videre. Det er et hus med masser af lys og oplevelsen af mere plads end de 185 m2 under taget. Og ikke mindst fordi kælderen med omfangsdræn er lige så tør og beboelig som resten af huset. Men også fordi planløsningen får stuen og køkken/alrummet til at smelte sammen med de store terrasser. Haven er stor og velanlagt, men nem at passe. Alt er lige til at flytte ind i.
Carits Etlars Vej er en sidevej til Dronninggårds Allé. Det er et meget stille kvarter med kort cykelvej til dagsinstitutioner og Dronninggårdskolen, en af landets bedste skoler. Holte Midtpunkt med alle indkøb ligger 5 cykelminutter for enden af vejen. Naturelskerne får Næsseskoven, Geelskov, Kollemosen og Malmmosen i baghaven. Og så har kvarteret Danmarks dybeste sø, Furesøen, med fisk, som må fiskes: gedde, skalle, aborre, sandart og brasen. Der er få hundrede meter til Furesøen, hvor der er mulighed for at få en bådplads i den lokale sejlklub, eller bare sætte en kano i søen. Er man glad for at svømme, er Furesøen en bade- og svømmesø.