Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Toppen 219, Himmelev, 4000 Roskilde

Gratis el og varme, og det er ikke en gang 1. april ...

Andet Andet

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:111 m2
  • Grundareal:144 m2
  • Værelser:3
  • Byggeår:2013
  • Energimærke:
    A2020

Gratis el og varme, og det er ikke en gang 1. april ...

Det siges, at der ikke er noget, som er gratis her i livet. Men det er til debat. Monterer man solceller på taget, graver slanger ned til varmen i jorden og i øvrigt tilslutter solpaneler og varmepumpe, så er der (næsten) gratis el og varme i huset. Sådan er det i klyngehuset på Toppen 219. Og når solen smiler og skinner, ja, så kan man også fylde gratis strøm på elbilen. Nemlig, og så er det ikke en gang 1. april. Det klimavenlige bofællesskab Svalin er født af ildsjæle, som måske har været lidt forud for sin tid, idet ønsket har været at etablere et grønt, klima- og miljøvenligt bofællesskab – det stod færdigt i 2013.

Med Roskilde Universitet som nabo ligger Svalin på Toppen. Der er et fælleshus og 20 klyngehuse med børn og voksne i alle aldre. Demografisk diversitet, som man siger. Fællesskabet er et supplement til privatlivet, og det er en oplevelse for mange, at de aldrig har haft så meget privatliv, som efter de flyttede ind her. Toppen 219 har snedkerkøkken, er på 111 m2, og er nok en af de bedste boliger i fællesskabet. Der er stue, gæsteværelser, værksted og vaskerum i fælleshuset samt kælderrum. Her er økologisk fællesspisning flere gange om ugen, fællesmøder, foredrag, skumfiduser over bål, shelter i baghaven, hønsegård, biavl, ideologier og alternativer til den almindelige hverdag. Ja, her er det fællesskab, man selv vælger, i privaten er man privat. Og så er her højt til loftet og god økonomi, fordi 20 familier deler fællesudgifter. Ja, både udgifter til vedligehold, fællesfaciliteter og forsikring indgår.

Trekroner Station og Bycenter er kun 2 km væk. Roskilde er på mange måder en by, som vil noget andet end det traditionelle. Måske derfor er byen på UNESCO´s Verdensarvliste. I den store verden er Roskilde kendt for sin årlige festival, som samler over 100.000 mennesker fra det meste af Europa. Den smukke domkirke med de tidligere konger er heller ikke helt almindelig. Og hvilke andre byer end Roskilde har et vikingeskibsmuseum? Eller Ragnarock, museet med fokus på musik og ungdomskultur? Nej, vel?

Udforsk andre
Villaer til Salg

NYHED
Tønsbergvej 98, Himmelev, Roskilde

Villa

Tønsbergvej 98, Himmelev, Roskilde

Pris

4.545.000 DKK

Boligareal

120 m2

Grundareal

78 m2

Værelser

3

Himmelev Bygade 14, Himmelev, Roskilde

Villa

Himmelev Bygade 14, Himmelev, Roskilde

Pris

7.795.000 DKK

Boligareal

198 m2

Grundareal

782 m2

Værelser

5

Johannesmark 34, Tuse, Holbæk

Villa

Johannesmark 34, Tuse, Holbæk

Pris

4.995.000 DKK

Boligareal

185 m2

Grundareal

904 m2

Værelser

4