Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Toldbodgade 36B, 1. TH., 1253 København K

Det bliver ikke bedre i Dronningens København

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:210 m2
  • Værelser:4
  • Sagsnr.:IEN8118

Det bliver ikke bedre i Dronningens København

Det Blå Pakhus i Toldbodgade. Løjerligt navn for et rødt pakhus, men nihil ex nihilo, ingenting kommer ud af ingenting. Facaden har enten haft en blåsort pudsning, eller så har de tidligere skodder til vinduerne været blå. Blåt eller rødt pakhus, lige meget, smuk og dominerende er det, som det ligger dér mod Larsens Plads, kajgaden langs havnen med flanerende københavnere. Indtil 1960’erne var det korntørringsmagasin, i dag er det et ikonisk pakhus med 40 lejligheder og aflukket, privat parkering, hvor Amalienborg og Amaliehaven er de nærmeste naboer. Mange har udsigt til vandet i Københavns Havn, Operaen og Trekroner. Det bliver ikke meget bedre i Dronningens København.

Med 210 m2 har lejligheden i 36B på 1. sal udsigt til hele det maritime landskab i København. Med en meget stor stue mod vandet er her plads og rummelighed. Den overdimensionerede, bærende bjælkekonstruktion i pommersk fyr er typisk for 1700-tallets pakhuse. Hver etage er bygget som et magasin, der skulle bære noget. Det er en lejlighed med ambitioner som nyt køkken og nye badeværelser. Prisen er også derefter. Det er en gennemgående lejlighed i bygningen, så der er sol mod vandet og lys i lejligheden hele dagen, og aftensol mod Toldbodgade. Det Blå Pakhus er bygget i 1783 langs kajen, fordi her ikke var moler og anløbsbroer som på Christianshavn, hvor pakhusene ligger på tværs.

I den anden ende af Toldbodgade ligger Sankt Annæ Plads. Den var tidligere en kanal parallel med Nyhavn med det livløse navn ’Sankt Annæ Grav’. Kanalen fortsatte ad Bredgade og videre til Esplanaden, hvor den endte i Toldbodgade ved havnen. Men under anlæggelsen af rokokobyen Frederiksstaden blev kanalen fyldt op, og en ny plads, Sankt Annæ Plads, fik sit eget rum i den voksende hovedstad. I dag ender den i en badestrand ved Kvæsthusbroen og Skuespilhuset.

Udforsk andre
Lejligheder til Salg