Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Strandvejen 630, 2930 Klampenborg

Det er sikkert og vist, de står på alderstavlen...

Andet Andet Andet Andet

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:260 m2
  • Grundareal:1.189 m2
  • Kælder:72 m2
  • Værelser:8
  • Garage:20 m2
  • Carport:20 m2
  • Bygget/ombygget:1800/1987
  • Energimærke:
    F

Det er sikkert og vist, de står på alderstavlen...

Historiske ejendomme bliver ikke historiske, fordi de har ligget på en matrikel i mange år. For det er ikke et spørgsmål om hvornår tiden begynder, men hvad den efterlader. Som det klassicistiske landsted Belvedere på Strandvejen i Klampenborg, som efter 220 år stadig lever op til sit navn på facaden. Smuk udsigt kunne der også have stået, men det lyder selvfølgelig mere eksotisk på fransk, også da skomagermester Niels Jensen byggede landstedet i 1800. I tidens løb har en justitsminister, en bankdirektør, en cigarfabrikant og flere grosserere boet på toppen af skrænten med udsigt over Øresund og med Dyrehaven og Eremitageslottet på den anden side. Det er sikkert og vist, for de står på alderstavlen.

Flere arkitekter har med tiden tegnet og tilført om- og tilbygninger til Belvedere, men kærligheden til det gamle håndværk er her endnu. Loggiaen mod vandet med forvredne sprosser i vinduerne, træpaneler og udskæringer, et sjældent set trappeforløb, pejs og porcelænsovn. Det ses ikke nybygget mere. Her er 332 etagemeter, hvor de 48 er erhverv. Grunden er på 1.189 m2, privat er den, det samme gælder strand og badebro bare 12 kilometer fra København.

Tårbæk ligger lige om hjørnet. Byen er en af de mest charmerende kystbyer mellem København og Helsingør. Her er kro, tidligere pensionater, stråtækte fiskerhuse fra en fjern tid, ny og ældre arkitektur, små og større parceller, en skole i vandkanten, børnehaver, vuggestuer, indkøb, en kirke og en havn. Det hele på 1,5 kilometer strandvej mellem Øresund og Dyrehaven. Dyrehaven har gennem flere hundrede år udviklet sig som eìn af de smukkeste, rekreative skove på Sjælland. Christian den 6.s Eremitageslot var knap 70 år da Belvedere blev bygget.

Udforsk andre
Villaer til Salg