Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Strandvejen 435, 1. TH., 2930 Klampenborg

Et øjebliks nøgenhed var ikke comme il faut

Plantegning

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:81 m2
  • Værelser:3
  • Sagsnr.:IEN7019

Et øjebliks nøgenhed var ikke comme il faut

Gentofteborgere kan godt blive forarget. Det blev de i begyndelsen af 1930erne, da unge mennesker begyndte at klæde om på Bellevue Strand. Et kort øjebliks nøgenhed var ikke comme il faut. Men det kom der en løsning på, da Arne Jacobsen designede strandbadet med omklædningskabiner, iskiosk, livreddertårne og bademestrenes uniformer. Det var i 1932. Men Arne Jacobsen var totaldesigner med store planer, så et par år efter stod Bellavista færdig på den anden side af Strandvejen med bygninger, teater, lamper, dørhåndtag og armaturer. Den ikoniske by ’Den Hvide By’ var født, og det hele står her endnu, præmieret og fredet for evighed. Bellavista med strand og park var den vision, han havde udtænkt for hele området omkring Bellevue Strandpark.

Tak for det, Arne.

’Den Hvide By’ er døbt Bellavista, på fransk ’smuk udsigt’. Og det er ikke helt tilfældigt. Lejligheden på 80 m2 i Bellavista er nu til salg, lige til at flytte ind. Den ligger i den del af Bellavista, som ligger parallelt med Strandvejen. Dermed følger ikke kun en smuk udsigt over stranden og vandet fra alle facadens vinduer, men også en meget stor terrasse på over 40 m2. Terrassen udvider rumarealet med 7 måneder om året. Lejligheden er sat i stand med eftertænksomhed og ligger på 1. sal.

Arne Jacobsen bliver i dag hyldet og sammenlignet med den franske arkitekt og modernist Le Corbusier. De er begge funktionalister. Det er rene linjer, et opgør med tidligere tiders udsmykning og staffage. Funktionalisme er enkle detaljer, det ses på Bellavista. Bygningen har elegante etageforskydninger, afrundede hjørner, ekstra karnapper og tremmeværket over altanerne. Bellavista blev præmieret af Gentofte Kommune samme år, det stod færdigt, og det blev fredet i 1987.

Udforsk andre
Lejligheder til Salg