Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Strandvejen 247D, 2920 Charlottenlund

Le Corbusier, Arne og Mogens...

Andet

Specifikationer

Villa
 • Pris:44.000.000 DKK
 • Ejerudgift:18.626 DKK
 • Boligareal:316 m2
 • Grundareal:1.297 m2
 • Kælder:155 m2
 • Værelser:8
 • Garage:42 m2
 • Sagsnr.:IEN11378
 • Energimærke:
  B

Le Corbusier, Arne og Mogens...

De absolut største funkisikoner i Danmark ligger lige nord for København. Vi bukker med et mange tak til Le Corbusier, Arne Jacobsen og Mogens Lassen, uden dem havde vi ikke Bellevue Teatret, Bella Vista, benzintanken i Skovshoved og de smukke funkisvillaer og rækkehuse i Gentofte Kommune. Øverst på højdedraget på en lille, blind sidevej til den gamle strandvej i Skovshoved står en hvid funkisengel fra 1931 med 360 graders udsigt til Øresund og Travbanen. Tydeligt er det, at det er bygget i den spæde begyndelse af funkistiden inspireret af Le Corbusier.

Minimalistisk, ingen stuk, rene linjer, ingen dikkedarer, men generøs, dobbelt etagehøjde i køkkenalrum. Fladt tag, ja, som tagterrasse. Endnu en tak, for i et hus med underetage, 1. og 2. sal, ja, så er man oppe på 3. sal med aften- og morgensol på den absolut bedste udsigtsterrasse over Øresund og rytterne på Travbanen, når de sætter sig i sulkyen de få gange om måneden, der er væddeløb. Trappeforløbet fra underetagen op til tagetagen bliver næppe smukkere med ovenlys og stjernekig på en skyfri aften. Fra alle etager er der uhindret udsigt til Øresund den ene vej og Travbanen den anden. Det ligger højest af alle huse i kvarteret, og er på 471 etagemeter. Her er lys og luft og den vildeste, ugenerede udsigt. Alt, alt, alt er lige til at flytte ind i.

Bygget i 1891 er Travbanen Nordens ældste, og ligesom New York ikke ville være New York uden Central Park, så ville Charlottenlund ikke være Charlottenlund uden Travbanen.
Prinsesse Charlotte Amalie har lagt navn til Charlottenlund. Hun var søster til Christian den 6., og hun byggede Charlottenlund Slot i 1733, samme år, som stavnsbåndet blev indført. Stort er det ikke, det lille barokslot, men smukt, derfor står det her endnu som nabo til Travbanen. Det samme gør Øresund, skoven, stranden, Fortet, badeanstalten, havnen, lystejendommene og de smukke palæer, som siden er kommet til. Charlottenlund har siden midten af 1700-tallet været én af de mest attraktive byer i Danmark.

Bestil salgsmateriale

Strandvejen 247D, 2920 Charlottenlund

Tak

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Teamet

Nanna Frederikke Juhl
Kontaktperson

Nanna Frederikke Juhl
Filialchef Hellerup
Ejendomsmægler MDE
nanna@eltoftnielsen.dk 42 91 08 81

Nana Manniche Lillelund
Sagsbehandler

Nana Manniche Lillelund
Trainee
Finansbachelor
lillelund@eltoftnielsen.dk 70 70 20 05

Udforsk andre
Villaer til Salg