Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Solvænget 15, 2100 København Ø

Midt i en funkistid...

Andet

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:278 m2
  • Grundareal:830 m2
  • Kælder:120 m2
  • Værelser:8
  • Garage:16 m2
  • Carport:18 m2
  • Sagsnr.:IEN8172
  • Energimærke:
    E

Midt i en funkistid...

Solvænget er den vej, der går fra Strandvejen i vest til Strandøre i øst. Ikke meget trafik her, for Solvænget ender blindt lige over for Svanemøllestranden og Strandmøllemolen. Som det 3. sidste hus på vejen er der ikke langt til stranden, sådan små 75 meter. Det er bygget midt i en funkistid, i 1936, hvor funkis fik danske arkitekter til at dele sig i 2 grupper: Den ene med Le Corbusiers hvide, kubiske huse, et klart brud med dansk byggetradition, og den anden, som kombinerede funkis med dansk håndværkstradition. Den sidste gruppe fik den største betydning for boligbyggeriet i Danmark.

Huset på Solvænget repræsenterer den sidste gruppe med gule mursten og dansk håndværkstradition. Funkis udnytter alle m2 optimalt uden dikkedarer og dekoration. Farvel til pynten, til stuk og rokokorosetter, farvel til høje paneler og sprossevinduer i facaden. Velkommen til minimalismen og goddag til det funktionelle. Med 278 m2 er den en markant ejendom på vejen på den 830 m2 store grund. Det er et meget lyst hus med store, reelle rum. Alt er lækkert, alt er lige til at flytte ind i.

-øre er gammeldansk og betyder gruset strandbred. Men det er den så ikke mere, Strandøre. For både vej og strand har de sidste 7 år været igennem en forandring, som har gjort vejen lige så stille på almindelige hverdage, som den tidligere var i weekenden, og stranden for enden af vejen har skiftet gruset ud med det fineste sand fra bunden af Øresund. Området omkring Strandøre er i dag et enemærke på Østerbro med lystbådehavn, strandpark, promenade, smukke ejendomme og en mere stille Strandøre, hvor 40 kilometer i timen har dirigeret den fortravlede trafik udenom.

Udforsk andre
Villaer til Salg