Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Solsortevænget 3, Ellinge Lyng, 4573 Højby

Kræsne og forvænte er de, de arkitekter...

Andet

Specifikationer

Fritidshus
  • Boligareal:136 m2
  • Grundareal:2.503 m2
  • Værelser:4
  • Byggeår:2022

Kræsne og forvænte er de, de arkitekter...

På kanten af Ellinge Skov og tæt på Korevlerne og Kohaverne. Ja, pudsige stednavne deroppe i Højby Lyng med bare nogle få hundrede indbyggere. Men hvad byen ikke har i størrelse, det har naturen til gengæld. Stor er den med den smukkeste skov, revler i vandet, marsk, klitter, lyng og bondegården Ellingegård, som engang ejede det meste af sommerhusjorden hele vejen til Sejerø Bugt. Her gik køerne og hyggede sig i vand til koknæene på revlerne, og længere oppe græssede de i haverne, ja, i haver til komaver. Så Korevlerne og Kohaverne er ikke så pudsige stednavne endda, de giver rigtig god mening.

Vi er midt i Sejerø Bugt, og det er lige her, at nogle af de bedste strande på Sjælland ligger, Korevlerne, Gudmindrup Lyng og Tengslemark Lyng, for at nævne nogle få. Sommerhuset på Solsortevænget ligger bare få hundrede meter fra Korevlerne og Gudmindrup Lyng, som strandaficionados vurderer som den bedste strand på Sjælland. Huset er tegnet af 2 arkitekter til de 2 arkitekter selv, og det stod færdigt i år. Pivlækkert er det med fyrretræskrydsfiner på væggene, varmepumpe, varme i gulvene og en fantastisk akustik bygget ind i lofterne. Kræsne og forvænte er de, de arkitekter, så det er også et sommerhus med plads til familien med børn og venner på besøg. Og bæredygtigt bygget med meget, meget lidt cement og masser af træ. 136 m2 er her med terrasse rundt om det hele. Masser af sol, masser af lys ude og inde. Ellinge Skov flyder sammen med haven, og den opleves som var den bygget ind i huset. Halløjsa for et sommerhus på en 2.503 m2 grund.

Turen til stranden går over Danmarks længste badebro, 400 meter over fuglereservat og Korevlerne ud til klitterne. Her ligger måske nok Danmarks bedste børnevenlige sand- og badestrand. Fladvandet er den, her er der muslinger, krabber og søstjerner i sandbunden. De kan plukkes og spises. Højby Lyng er et af de mest attraktive sommerhusområder i Nordvestsjælland. Den lokale kro har de bedste anmeldelser fra Tripadvisor, og så ligger Dragsholm Slot med Michelin restauranten ikke langt herfra. Book bord i god tid, skaldyrsaftenerne er typisk booket flere måneder i forvejen. Naturen er en del af det UNESCO-bevarede område i Odsherred..

Udforsk andre
Fritidshuse til Salg