Porcelænshaven 8, st., 2000 Frederiksberg

Da kongelige plattemalere malede på paptallerkner...

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:167 m2
  • Værelser:4
  • Byggeår:1800
  • Energimærke:
    B

Da kongelige plattemalere malede på paptallerkner...

Porcelænshaven på Frederiksberg, ja, det er dér på Frederiksberg, hvor den tidligere Kongelige Porcelænsfabrik lå på hjørnet af Søndre Fasanvej og Smallegade. Som tidligere industrikompleks fra 1880’erne er det i dag et charmerende kvarter med Frederiksberg Have lige om hjørnet, bogstavelig talt. Som i en blandet landhandel er det et vidunderligt miks af boliger, erhverv og en bid af CBS, Copenhagen Business School, som det hedder på nydansk. Mange af de historiske bygninger er bevaret, og hvis man ellers kan kalde en markant skorsten i bybilledet for en bygning, så gælder det også den. Fredet er den dog ikke, skorstenen, det er flere af bygningerne derimod.

Porcelænshaven 8 ligger i det inderste af den gamle fabrik. Herfra var der lige langt til alt på fabrikken. Her er stille og roligt, ikke meget trafik. Der er i dag 4 lejligheder i ejendommen, som en gang var dér, hvor de kongelige porcelænsmalerne sad og musselmalede tallerkener og kongeligt service. Ja, og plattemalere malede på paptallerkner, for at få penge til strejkekassen, da porcelænsmalerne strejkede i 1976. Bygningen er fra 1800, alt er renoveret, og lejligheden er på 167 m2 med en rigtig god planløsning til familien med børn. Her er brede trægulve med gulvvarme, og en stor terrasse der vender den rigtige vej. Pivlækkert er det hele.

Frederiksberg var tidligere marker med grøntsager til slottet og køer på græs og grise i mudderfolde i romantikkens natur. Det er slet ikke til at forstå, at Frederiksberg de sidste 150 år har udviklet sig til den kulturelle smeltedigel, den er i dag. Det smukke barokslot fra begyndelsen af 1700-tallet på toppen af Valby Bakke har set hele historien, set, hvornår haverne kom til, hvornår alléerne fik træer på fortovene og hvad morskabsteatrene betød for fællesskabet og kulturen. I dag er Frederiksberg en by med imponerende ejendomme omringet af København, her er smukke tennisbaner, dyr i zoo, restauranter, caféer, museer, kirke, trendy butikker, nærvær og musik.


Udforsk andre
Lejligheder til Salg

Thurøvej 14, 4. tv., Frederiksberg

Lejlighed

Thurøvej 14, 4. tv., Frederiksberg

Pris

12.500.000 DKK

Ejerudgift

5.571 DKK

Boligareal

180 m2

Værelser

5

NYHED
Islands Brygge 30B, 13. 1., København S

Lejlighed

Islands Brygge 30B, 13. 1., København S

Pris

9.950.000 DKK

Ejerudgift

5.100 DKK

Boligareal

120 m2

Værelser

3