Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Lyngvang 29, Overby Lyng, 4583 Sjællands Odde

Når stjerner viser vej...

Andet

Specifikationer

Fritidshus
  • Boligareal:97 m2
  • Grundareal:3.006 m2
  • Værelser:3
  • Byggeår:1973

Når stjerner viser vej...

Med bogen ’Den Kroniske Uskyld’ fortalte Klaus Rifbjerg, at ungdommen er, ironisk nok, ikke for nybegyndere. Og det er jo ikke helt forkert. Men den sandhed er omvendt for sommerhuse i deres teenageår, for de er bygget og ombygget med al den viden og erfaring, der kommer med 125 år sommerhuserfaring i Danmark.

Som sommerhuset på Lyngvang 29 på Sjællands Odde. Det er et bjælkehus bygget af det bedste tømmer, nordmændene kan byde på, altså et klassisk, Norsk bjælkehus fra 1973. Men spol lige tiden små 50 år frem til bjælkehuset i dag, så forstår man, hvad viden og erfaring betyder efter en omfattende renovering. Uforskammet lækkert er det. Her er 97 m2 indenfor, men væsentlig flere på terrassen udenfor. Stik sydvendt er terrassen, vi takker og bukker, for i et sommerhus betyder ude lige så meget som inde. På terrassen får en stjerne som Solen med sit genskin i vandet øjnene til at misse, men det er jo det, man kalder en herlighedsværdi. Sol på maven hele dagen i liggestolsafdelingen, frokost og middag under parasollen, afslapning og sommerdrinks i loungeafdelingen. Alle møbler er købt specielt til huset, og de følger med. Alt er lige til at flytte ind i.

Grunden er en naturgrund på 3.006 m2, og den går lige ned til vandet i Sejerø Bugt, som har noget af det reneste, det klareste og vand-i-altid-bevægelse på Sjælland. Solens refleksion i sandrevlerne giver et turkist tilbagelys. Her er stille og roligt, her er dådyr og harer, og hvis man kan lide at fiske, bider havørrederne på, det bliver ikke meget bedre end her.

Sjællands Odde, eller bare Odden, som halvøen sætter pris på at blive kaldt, er nok et af de mest populære sommerhusområder i Danmark. Ingen lysforurening fra store byer i nærheden, eller dark sky, som stjernekiggere siger, for uden lysforurening er der flere stjerner til at vise vej bare en time fra København.

Udforsk andre
Fritidshuse til Salg