Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Kystvej 9, 3050 Humlebæk

Hvad har Humlebæk og Bilbao tilfælles?

Plantegning Plantegning

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:290 m2
  • Grundareal:1.411 m2
  • Værelser:5
  • Sagsnr.:IEN7147
  • Energimærke:
    D

Hvad har Humlebæk og Bilbao tilfælles?

Humlebæk er formentlig den lille by i Danmark, der er bedst kendt herhjemme og i udlandet. Vil en lille og ukendt by gerne på verdenskortet, er opskriften meget enkel: Gør som Humlebæk i Danmark og Bilbao i Spanien, byg et fantastisk museum og fyld det med kunst og interessante udstillinger, der forfører og bevæger sit publikum. På Louisiana Museum of Modern Art mødes kunsten, naturen og arkitekturen, som var det aftalt fra begyndelsen.

På samme vej, på samme side af vejen mod syd, som hus på egen skrænt til vandet og kun et par minutters spadseretur mod syd, hvor Gl. Strandvej bliver til Kystvej, ligger huset i nummer 9 højt, højt hævet over Øresund. Ikke mange ejendomme på den Nordsjællandske kyst ligger så højt. Men de ligger i Humlebæk og enkelte i Espergærde. Netop højden er interessant ved kysten, fordi vandet fylder mere, det bliver større og dominerer udsigten, horisonten bliver længere og lyset mere intens. Det er den maritime naturs evige teaterforestilling, et mentalt helle. Knud Jensen så det samme, da han købte villaen Louisiana og grundlagde museet i 1958.

Tycho Brahes Hven er tydelig herfra, det samme er Sverige i horisonten. Det er et stort og velholdt hus på 290 m2 fra 1915 med en tilbygning fra 1985. Grunden er på1411 m2, hvor skrænten ned mod den private strand, mod strandhus og badebro fylder det halve af grunden. Resten af haven er nem at holde. Kystvej er en privat vej uden trafik, så her er stille, meget stille.

Humlebæk var oprindelig et lille fiskerleje tilbage i 1500-tallet. I dag har byen små 10.000 indbyggere med egen togstation, kro og alle butikker, blandt andet internetbutikken aarstiderne.dk, som har sin gårdbutik med økologisk frugt og grønt på den tidligere herregård Krogerup. København ligger en halv time mod syd, Helsingør et kvarter mod nord.

Ejendommen har ikke bopælspligt.

Udforsk andre
Villaer til Salg