Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Kristianiagade 6, 2. th., 2100 København Ø

Den skeløjede lejlighed i Kristianiagade...

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:279 m2
  • Værelser:8
  • Byggeår:1905
  • Energimærke:
    D

Den skeløjede lejlighed i Kristianiagade...

Nogle af de absolut smukkeste ejendomme i København er bygget i begyndelsen af 1900-tallet. Det er tiden, hvor de mest eksklusive lejligheder ikke bare fik et nyt formsprog med stuk, lys, elektricitet, udsmykning og håndværksdetaljer. Hjørnelejlighederne på de bedste beliggenheder fik også karnapper, og selvfølgelig blev de kaldt skeløjede. For hvor det menneskelige centralsyn ser meget lidt i forhold til hele vores synsfelt, ser karnappen 180 grader. Altså meget mere lys ind, og meget større kig ud.

Sådan en skeløjet hjørnelejlighed med tårn på toppen ligger der i Kristianiagade. Ja, oppe på 2. sal, dér, hvor der er fred og ro, og dér, hvor lyset er. Med 279 m2 er den en lejlighed så stor, at den ikke rigtig ved, hvor den selv ender. Er det i den ovale spisestue eller i karnappen på biblioteket? Alene portentréen fra gaden og mødet med den formstøbte elevator med læderbetrukket bænk fortæller, at her kan man sætte sig ned og tænke over, hvad man kan forvente af lejlighederne højere oppe. Nej, herskabslejligheder bygger man ikke mere, men heldigvis står de her endnu de smukke ejendomme, og det kan nybyggeriet lære noget af. For æstetik, kvalitet og det, der glæder det menneskelige øje, er ikke en flygtig mode, som kommer og forsvinder.

Nogle af de største og bedste lejligheder i København ligger her i kvarteret, som har navne efter svenske og norske byer som Oslo, Trondhjem, Stockholm, Upsala, Lund, Malmø og Visby. Den grønne oase Østre Anlæg ligger lige om hjørnet. Det samme gør Statens Museum for Kunst og kunstmuseet Den Hirschsprungske Samling med dansk guldalderkunst og skagensmalernes værker. Parkering er altid nemt, lejlighederne i kvarteret er store, så her er færre mennesker om at dele de mange parkeringspladser på gaden. Tog og Metro fra Østerport Station kører til lufthavnen på 15 minutter.

Udforsk andre
Lejligheder til Salg

NYHED
Sankt Jakobs Gade 9, 1. tv., København Ø

Lejlighed

Sankt Jakobs Gade 9, 1. tv., København Ø

Pris

15.700.000 DKK

Ejerudgift

7.031 DKK

Boligareal

202 m2

Værelser

6

NYHED
Ryvangs Allé 22A, 1., København Ø

Lejlighed

Ryvangs Allé 22A, 1., København Ø

Pris

12.500.000 DKK

Ejerudgift

12.280 DKK

Boligareal

179 m2

Værelser

5

NYHED
Østbanegade 5, 2. tv., København Ø

Lejlighed

Østbanegade 5, 2. tv., København Ø

Pris

17.495.000 DKK

Ejerudgift

6.349 DKK

Boligareal

218 m2

Værelser

6