Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Karlebovej 53, Frederiksholm, 3400 Hillerød

Midt i en oplysningstid

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:364 m2
  • Grundareal:571.400 m2
  • Kælder:200 m2
  • Værelser:12
  • Sagsnr.:IEN8570
  • Energimærke:
    E

Midt i en oplysningstid

Lystgården Prøvelyst er en meget stor skuffe, i en meget stor kommode, i et meget stort hus. Tallene er i hvert fald svære at løbe fra: Hovedhuset er med underetage på 564 etagemetre, bestyrerboligen 152 m2, gæsteboligen 110 m2, hestene havde tidligere 501 m2, køer og grise havde 710 m2 og maskinhuset 240 m2. Græsplænen i parken er stor som et par fodboldbaner, god fornøjelse til robotklipperen, og så er her 57,14 hektar jord, hvor de 3.250 m2 alene er grussidevejen fra Karlebovej. Der ligger mange herregårde, lystgårde og godser i Danmark, men kun ganske få ligger 20 minutter fra Rådhuspladsen i København.

Karlebovej 53 til 57 er én af de få. I dag en lystgård uden hverken køer eller grise. Prøvelyst er bygget i 1781 midt i en oplysningstid, da filosofi og naturvidenskab stillede spørgsmålstegn ved autoriteter som kongemagt og kirke. Hovedhuset har inden for de sidste par år været skilt helt ad og kostbart samlet igen, så det i dag står som en moderne og tidsvarende bolig med blandt andet en ny, høj kælder, nyt tegltag, nye vinduer, køkken og flere af de øvrige skabe er fra Simonsen & Czechura og mange, lækre badeværelser. Mulighederne på en lystgård som Prøvelyst er mange. Her er en fastboende bestand af rådyr og et stort, jernforseglet rum til våben og ammunition. Plads er her nok af, og enhver hest og jæger vil elske at bo her. Men de tidligere driftsbygninger kan også være erhverv for hvad som helst. Eller som i dag, hvor nogle af dem er indrettet som fitnessrum, lager og tempereret vinkælder. Sådan kan man også være med i dansk kulturhistorie.

Og den historie er også historien om, at Prøvelyst har været teglværk som kongelig hofleverandør. Det ses på teglstenene på Amalienborg, i øvrigt de samme sortglaserede tegl, som netop er lagt på hovedhuset. Til ejendommen hører der jagt og der er jordvarme. Hele herligheden ligger i landzone med de fordele, der kommer med økonomi og ejendomsskatter.

Udforsk andre
Villaer til Salg