Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Jættestuevej 15, Stenstrup L, 4573 Højby

Derfor boede Jætterne i Højby …

Andet

Specifikationer

Fritidshus
  • Boligareal:241 m2
  • Grundareal:6.240 m2
  • Værelser:5
  • Bygget/ombygget:1862/2005

Derfor boede Jætterne i Højby …

En jættestue, ja, det lyder så hyggeligt, som sad de derinde, jætterne, i stuerne og drak kaffe. Jætterne har boet her i Højby, og deres jættestue ligger her endnu. De kæmpede mod aserne, og om jættebekæmperen Thor siges det, at han sjældent var hjemme, for han var ude at kvase jætter. Måske var det strandene her i Sejerø bugten, jætterne var så glade for. For ingen strande i Danmark bliver fornærmet eller krænket, når vi påstår, at strande som Stenstrup Lyng, Tengslemark Lyng, Gudmindrup Lyng og Højby Lyng i Sejerø Bugten er guldmedaljestrande på Sjælland.

På Jættestuevej 15 ligger en 4-længet strandgård, et fritidshus, og det har den gjort siden 1862. Men i sommeren 2003 brændte 3 af længerne ned, så kun stuehuset stod tilbage. Ejeren var arkitekt, og tegnede selv på en ny opførsel af de 3 længer. Længerne ved siden af hovedhuset er derfor fra 2005, så i dag er her 300 etagemeter. Med en grund på 6.240 m2 er naboerne lidt på afstand, så her er stille og roligt. Grunden er så stor, at den kan udstykkes i 2, ja, endda måske 3 grunde. Her er et dyreliv som uforstyrret dukker op i ny og næ, f.eks. rådyr, harer, fasaner, pindsvin og et rigt fugleliv. Altså plads nok til familien med børn og gæster. Og med bare 10 gåminutter til Stenstrup Lyng Strand er der al mulig grund til at invitere venner til store badedage. Charmerende og bondegårdsromantisk, lige til at flytte ind i. Indkøb i Lumsås et par kilometer eller Højby 5 kilometer væk.

Der er både kulturelle og underholdningsmæssige oplevelser i området. På Jættestuevej er der en jættestue. Selvfølgelig. Nær Højby er den kendte solvogn fundet, golfbaner og ikke mindst Sommerland Sjælland, et slaraffenland for hele familien. Dragsholm Slot med Michelin restauranten. Skaldyrsaftenerne er booket flere måneder i forvejen, så book bord i god tid. Rørvig ligger et lille kvarter væk med gode restauranter og et hyggeligt havnemiljø. Her går færgen til Hundested, men turen udenom fjorden er den hurtigste til København. Højby er en del af det UNESCO-bevarede område i Odsherred, som istiden har dannet og formet af gletsjere.Udforsk andre
Fritidshuse til Salg

Gjorslevvej 4, Højby Lyng, Højby

Fritidshus

Gjorslevvej 4, Højby Lyng, Højby

Pris

2.995.000 DKK

Boligareal

80 m2

Grundareal

1.240 m2

Værelser

3

NYHED
Telegrafvej 19, Rørvig

Fritidshus

Telegrafvej 19, Rørvig

Pris

4.695.000 DKK

Boligareal

98 m2

Grundareal

828 m2

Værelser

3

Telmanyisvej 23, Yderby Lyng, Sjællands Odde

Fritidshus

Telmanyisvej 23, Yderby Lyng, Sjællands Odde

Pris

4.495.000 DKK

Boligareal

76 m2

Grundareal

1.261 m2

Værelser

4