Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Højlyngen 6, 4581 Rørvig

Elm og ask, det manglede da bare

Plantegning

Specifikationer

Fritidshus
  • Boligareal:93 m2
  • Grundareal:2.000 m2
  • Kælder:12 m2
  • Værelser:5
  • Bygget/ombygget:1988/2011

Elm og ask, det manglede da bare

Når en tømrermester bygger sit eget sommerhus, skal der elmetræ udenpå og askeplanker på gulvene. Elmetræ er stærkt og holdbart i al slags vejr, og ask er tungt og hårdt og derfor noget af det bedste, man kan lægge på gulvet. Sådan bygger man et sommerhus, det manglede da bare. Og det var, hvad tømrermesteren gjorde på Højlyngen 6 i 1988 på en 2000 m2 grund. Det er på 93 m2, isoleret som et helårshus med et fint anneks til teenagere og gæster, og så har det kun haft 2 ejere i sine 33 leveår. Velholdt er det, og ja, det er lige til at flytte ind i.

Historien om Lykke-Per er skrevet i Højlyngen. Henrik Pontoppidan boede godt nok i Ordrup i Charlottenlund, men han tog til Rørvig om sommeren, og tæller man sommermånederne sammen, har han boet sammenlagt 11 år i Rørvig. Han kunne lide at spadsere lange ture op til Rørvig kirke, der dengang lå med frit land til alle sider. Det er også her, han ligger begravet, selv om han var alt andet end religiøs. Hekseri og falsk alarm, skrev han om kirkens mænd. Henrik Pontoppidans datter og svigersøn ejede hele Højlyngen, og grunden på Højlyngen 6 er en udstykning. Fra Højlyngen er der 10 cykelminutter til fiskemanden i Rørvig Havn, og det samme til en af de bedste badestrande på Sjælland.

Rørvig ligger helt naturskønt. Fra København kan man køre hele vejen, men den lille færge mellem Hundested og Rørvig er altid at foretrække. Fra vandsiden ligner de to gamle fiskerbyer på hver side af Isefjord idylliske postkort, og sejlturen er kort, godt for sindet og oplevelsen af Danmark. Fjordlandet er det poetiske fællesnavn for de fjorde, der kommer ved indsejlingen til Isefjord. Rørvig er den første by i Fjordlandet. Og så skinner Solen altid bare lidt mere heroppe.Udforsk andre
Fritidshuse til Salg