Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Herthavej 8, 4581 Rørvig

Plakaten fortæller det hele

Andet

Specifikationer

Fritidshus
  • Boligareal:109 m2
  • Grundareal:1.154 m2
  • Værelser:4
  • Sagsnr.:IEN8647

Plakaten fortæller det hele

’Hold ferie i det skønne Rørvig, Sjællands Skagen,’ står der på plakaten i sommerhuset på Herthavej. God idé, for Rørvig er sommerferie, laaaange weekender, vinterens og forårets helligdage, jul og nytår, alle mærkedage, fridage og dage, man endnu ikke kender. Alle skal de ned i kalenderen. Strandene i Kattegat er nogle af de bedste sand- og badestrande på Sjælland, havnen og den gamle bykerne med charmerende fisker- og skipperhus er noget helt særligt i Rørvig.

Huset er et klassisk, sort træsommerhus med hvide vinduer bygget i 1949, men fik med renoveringen i 2011 sin renæssance, så det i dag står pivlækkert. Det er på 109 m2, pænt stort for et sommerhus. Det ligger helt rigtigt på grunden med sol på terrassen hele dagen. Her er 10 cykelminutter til vandet i Kattegat, det samme til havnen. Grunden er på 1.154 m2. Det ligger tæt på Rørvig Kirke, hvor Henrik Pontoppidan skrev Lykke-Per under sine spadsereture i Højagerkvarteret.

Sommerhuskulturen begyndte tidligt i 1900-tallet lidt nordøst for Rørvig, i Korshage og Skansehage, hvor kunstnere, ligesom i Skagen, søgte det særlige lys ved indsejlingen til Fjordlandet, som kysterne til Isefjord, Lammefjord og Roskilde Fjord så poetisk bliver kaldt. Men vikingerne kom først. De boede i Skansehage, lige dér, hvor Kattegat og Isefjord mødes. Ikke meget har forandret sig siden. Her er stadig kysthede, store lyngarealer og enebærbuske. Solen skinner altid lidt mere heroppe, derfor er byen ikke bare for sommerhusgæster. Byen har over 1.000 faste indbyggere, så her er også liv om vinteren.


Udforsk andre
Fritidshuse til Salg