Halmtorvet 58, 4. th., 1700 København V

Da halmen flyttede til kødbyen...

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:79 m2
  • Værelser:3
  • Bygget/ombygget:1877/2001
  • Energimærke:
    C

Da halmen flyttede til kødbyen...

Ingenting kommer ud af ingenting, heller ikke hvorfor Halmtorvet hedder Halmtorvet. Da salg af hø og halm flyttede til pladsen foran den brune kødby i 1888, fik byen et nyt torv, Halmtorvet. Ved den hvide kødby skiftede gaden navn til Søndre Boulevard. En bys erindringer er lang, torv og boulevard er her endnu. Tak for det. I dag er kvarteret en kreativ hoppebold, der springer rundt mellem restauranter, natklubber, gallerier og Øksnehallens kultur- og udstillingshal. Slagterne, ja, de er her også, og det gør bare kvarteret endnu mere crazy, et take-away-mekka med mad fra alle verdenshjørner.

Ejendommen på Halmtorvet 58 er bygget i 1877, altså ét år før høet og halmen fik fast adresse med eget navn på torvet. Lejligheden på 4. ligger højt, og hurra for det. Højt er godt, højt er udsigt og masser af lys. Vestvendt baggård med nok den grønneste, rekreative baggård i København. Altan mod vest og efteermiddagssol på kinderne det meste af dagen. Lejligheden er på 79 m2, den er pæn og velholdt, og her er stille og roligt.

Sønder Boulevard begynder ved Halmtorvet. Som enhver boulevard er den bred, har cykelstier og fortove, og så er den delt med en midterrabat med træer i begge sider og altid med en markant landskabsmæssig kvalitet. Sønderboulevard er en grøn boulevard med legeplads og hyggerum i midterrabatten og smukke ejendomme bygget i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Den mest kendte boulevard udenfor København er formentlig Champs-Élysées i Paris. Voilà, boulevarder giver byer karakter.

Udforsk andre
Lejligheder til Salg