Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Hallinsgade 5, 2100 København Ø

En pivlækker kartoffel i kartoffelrækkerne...

Andet Andet Andet Andet

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:129 m2
  • Grundareal:71 m2
  • Kælder:45 m2
  • Værelser:5
  • Bygget/ombygget:1873/1931
  • Energimærke:
    D

En pivlækker kartoffel i kartoffelrækkerne...

Kartoffelrækkerne på Østerbro, ja, det er de 11 små gader mellem det tidligere voldanlæg Østre Anlæg og Sortedams Sø. Husrækkerne ligger på rad og række som kartoffelbede, og for at blive i den retorik er hvert hus i rækkerne en kartoffel. Her er 480 kartofler på kartoffelmarken, og de er alle plantet i slutningen af 1800-tallet på initiativ af Arbejdernes Byggeforening som svar på tidens, dårlige levevilkår. Oprindelig til 3 familier i hvert rækkehus, men fra 1970erne blev det muligt at sammenlægge de små lejligheder til enfamiliehuse.

Hallinsgade 5 er en pivlækker kartoffel på 129 m2, og alle 3 etager er lige til at flytte ind i. Grunden er på 71 m2, så den er dejlig nem og overskuelig. Kartoffelrækkerne er en landsby i København med et særligt socialt miljø for især børn og unge. Ikke mange kvarterer i København tilbyder så trygt et levested som her. Her er derfor mange børnefamilier, her er et godt nabo- og gadeskab, og her er gode skoler, indkøb, caféer og restauranter. Og selv om vi er på Østerbro, er her altid stille og roligt som sneen, der falder. Hverdagen i kartoffelrækkerne fortæller, at vi ikke lever alene i vores egen tid, vi bærer vores historie med os.

Sortedams Sø ligger for enden af gaden. For københavnerne er søerne fra Østerbro over Nørrebro til Vesterbro det samme som spadsereture, fred og ro og naturoplevelser midt i byen. Børn og voksne giver ænder og svaner mad. Der bliver kysset på bænke og holdt i hånden. Her skøjtes når vandet bliver stift, som Stampe sagde til Bambi. Og selv om promenaderne er tænkt til borgere, der promenerer og flanerer turen rundt om søerne, så er her også plads til svedende motionister og termokander og caféer. Søstersøerne blev alle 3 fredet i 1966.

Udforsk andre
Villaer til Salg