Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Gustav Adolfs Gade 10, 4. tv., 2100 København Ø

Østerbro med grise og får. Men tiderne har det med at skifte

Plantegning

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:132 m2
  • Værelser:4
  • Byggeår:1904
  • Energimærke:
    C

Østerbro med grise og får. Men tiderne har det med at skifte

Midt på Østerbro, som nabo til Sankt Jakobs Plads med Brasserie Le Saint Jacques og alle de lækre caféer og restauranter, ja, her ligger Gustav Adolfs Gade. Det er kvarteret mellem Østerbrogade og Strandboulevarden, hvor Christaniacykler drysser rundt med mor og far og indkøbsposer og børn på ladet. Ja, det bliver nok ikke mere Østerbrosk. Gaderne her i kvarteret er opkaldt efter konger, helgener og personligheder, men Østerbro i 1800-tallet var på landet med marker og bondegårde med grise og får. Men tiderne har det med at skifte, og i dag er Østerbro nok en af de mest attraktive bydele i København med smukke ejendomme, store lejligheder, lækre butikker, hyggelige caféer, restauranter og Søerne. Ja, Søerne, hvad skulle Østerbro dog gøre uden dem.

Lejligheden på Gustav Adolfs Gade 10 er på 132 m2 og bygget i 1904. Skønvirketiden, kaldes perioden, hvor stuk fik et nyt formsprog, lys og elektricitet blev prestige, hvor håndværk som stuk, høje paneler, vægpaneler, træudskæringer, fyldningsdøre, udsmykning og detaljer fik plads i nye bygninger som en berettiget lussing til industrialiseringen af håndværket, mod masseproduktion og dovenskab i byggeriet. Lejligheden oppe på 4. sal har det hele, og med det kommer en stemning af tiden, som den var en gang, og den kan man ikke bygge sig til i dag. Pivlækker er den. Balkon og dør direkte til baggården med legeplads og grønne planter. Velkommen til Østerbro.

Og så ligger Søerne lige om hjørnet. De er omgivet af nogle pudsige ord, som ikke er med i vores daglige sprog mere. Dossering med 2 s’er, promenade og pebling. De pudsige ord er selvfølgelig et spejl af den historie, som søerne er gjort af. Dossering er gammeldansk og betyder skrænt, for alle 3 søer har mod vest op til 5 meter dybe opstemmede skrænter af granit. Promenade er en spadserevej, hvor de 6 kilometer brede gangstier fra 1926 rundt om søerne giver plads til at promenere eller løbe. Og pebling er en elev på latinskole. Der har tidligere ligget en latinskole ved Peblinge Sø.

Udforsk andre
Lejligheder til Salg