Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Gothersgade 139, st., 1123 København K

Gadeentréen, den er en stor sladrehank

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:198 m2
  • Værelser:5
  • Sagsnr.:IEN7974
  • Energimærke:
    E

Gadeentréen, den er en stor sladrehank

Sladder er ikke altid usandheder og dårlig omtale, sladder kan også være en indiskret tyvstart på en sand historie. Ét skridt ind ad gadedøren til entréopgangen i Gothersgade 139 og man ved, hvad man kan se frem til i de 6 lejligheder, trapperne inviterer til: Generøse stuk i lofter, smukke rosetter, dekorative træudskæringer i døre og dobbeltdøre, høje paneler, håndværk og detaljer, som ikke bliver bygget mere. Som ejendommens sladrehank er det hele præsenteret i entréen, tyvstarten på hvad vi kan forvente i lejlighederne. Ejendommen er bygget i 1880 i en tid, hvor modernitet, minimalisme og masseproduktion endnu ikke var et smil på Le Corbusier og Arne Jacobsens læber.

Med 198 m2 er lejligheden i stueetagen stor. Og sladrehanken havde ret, her er alt det håndværk, som det bedre borgerskab forkælede sig selv med i slutningen af 1800-tallet, og så lige over for Botanisk Have. Og det er ikke historien om hønen og ægget, om hvem der kom først, for det gjorde Botanisk Have. Havens historie går helt tilbage til 1600-tallet. Fra lejligheden er der direkte udgang til en lukket baggård, som primært bruges af nuværende ejer.

Gothersgade er én af gamle gader i København og hed oprindelig Kongensgade frem til 1664. Gothersgade mod søerne er den stille gade, bygget oven på det gamle voldanlæg, så der er plads til 2 etager i kælderen. Ejendommen Gothersgade 139 ligger mellem de 2 sidegader Rømersgade og Linnégade. Begge gader er under ombygning til grønne byrum, så de med nyplantede træer cykelparkeringspladser står som grøn forbindelse mellem Botanisk Have og H.C. Ørstedsparken.
Gothersgade går fra søerne i den ene ende til Kongens Nytorv og Nyhavn i den anden. Parkering er lige om hjørnet under Israels Plads.

Udforsk andre
Lejligheder til Salg