Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Gammel Strandvej 205B, + C., 3060 Espergærde

Her kan man i øvrigt røre en solopgang...

Andet Andet Andet Andet

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:566 m2
  • Grundareal:3.976 m2
  • Kælder:78 m2
  • Værelser:6
  • Bygget/ombygget:1920/1995
  • Energimærke:
    E

Her kan man i øvrigt røre en solopgang...

En halvandenkilometerspenge, som man siger, længere er Gammel Strandvej i Espergærde ikke. Vejen har nogle af de højst beliggende palæer på kysten mellem Hellerup og Helsingør. De er palæernes flagskibe, og de er stort set alle bygget i begyndelsen af 1900-tallet. Som sommerhuse, vel at mærke, for det gjorde den tids velhavere, når de med håndværk, æstetik og rum ville sig selv, deres samtid og eftertid noget. Og ja, selvfølgelig valgte de sommerlandet og Øresundsvandet nord for København, kystbanen var jo bygget. Heldigvis står de fleste af palæerne her endnu. De står her som idealer for en tid, hvor håndværkere brugte år på at forfine sjæl og detaljer, vi ikke ser nybygget mere. Men det klassiske håndværk vil altid overleve, for vi har brug for det. Skønhed giver attitude, mening og dybde i tilværelsen. Og det er, hvad vi elsker palæerne for, fordi de som kulturbærere tager fortiden med ind i fremtiden.

Som palæet på Gammel Strandvej 205B. Det er det højest beliggende hus på vejen. Grunden ligger lige ned til privat strand med egen badebro. At ligge højt betyder dyb udsigt, og fra de fleste rum, fra terrassen og haven er udsigten med det altid skiftende lys over vandet mageløs med Sveriges Helsingborg til venstre og Tycho Brahes Veen til højre. Her kan man i øvrigt røre en solopgang. Med 566 m2 er det et stort hus, men på en 3.976 m2 stor grund har det masser af luft omkring sig. Huset er bygget i 1920 for at gøre mennesker glade, til fest og fornøjelse. Det er bygget i Skønvirketiden, hvor det personlige håndværk for alvor kom tilbage i byggeriet. Her er sjældent højt til loftet, 8 meter i entréen, den smukkeste stuk, flotte træudskæringer, vægpaneler og dobbeltdøre med blyindfattede ruder. Typisk Skønvirke.

Huset ligger mellem Humlebæk og Espergærde, der begynder sin historie som et lille fiskerleje allerede i 1500-tallet. Den sydlige del af Gammel Strandvej ender i strædet med de gamle, stråtækte fiskerhuse i Humlebæk og Louisiana Museum of Modern Art. Gammel Strandvej ligger væk fra Strandvejen, ingen trafik, ingen støj, bare fred og ro. I 1800-tallet blev kysten attraktiv for landliggere, dem, der boede i byerne om vinteren og søgte naturen om sommeren. Gennem de sidste 150 år har Espergærde udviklet sig til en hyggelig by lige syd for Helsingør.


Udforsk andre
Villaer til Salg

Søbækvej 11, Espergærde

Villa

Søbækvej 11, Espergærde

Pris

23.000.000 DKK

Boligareal

422 m2

Grundareal

2.085 m2

Værelser

8

Østerlund 6, Trørød, Vedbæk

Villa

Østerlund 6, Trørød, Vedbæk

Pris

29.800.000 DKK

Boligareal

300 m2

Grundareal

2.341 m2

Værelser

6

NYHED
Holmegårdsvej 23, Charlottenlund

Villa

Holmegårdsvej 23, Charlottenlund

Pris

28.500.000 DKK

Boligareal

287 m2

Grundareal

1.125 m2

Værelser

8