Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Færgevej 14, 3600 Frederikssund

Fjordlandet og ånden i flasken

Plantegning

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:197 m2
  • Grundareal:1.292 m2
  • Kælder:63 m2
  • Værelser:6
  • Garage:26 m2
  • Sagsnr.:IEN7241
  • Energimærke:
    D

Fjordlandet og ånden i flasken

Der er mange Frederik-stednavne i Danmark. Frederik er lånt fra tysk, hvor ’Fred’ er oldnordisk for fred, og ’Erik’ betyder enehersker. Frederik er altså en Fredshersker. Det er et flittigt kongenavn, derfor er mange stednavne i Danmark afledt af Frederik. Det gælder også Frederikssund, som ligger i Fjordlandet, en fælles betegnelse for de naturskønne områder omkring Roskilde Fjord, Isefjord, Holbæk Fjord og Lammefjorden. Byerne i Fjordlandet gemmer på interessante historier, men de er også havneliv og sommerdage med sejlere, fiskere, vandrefugle, naturelskere, historieentusiaster og vikinge-fans.

Midt i Frederiksund centrum ligger Solhøj, et meget smukt hus med eget prinsessetårn og fabel på 197 m2 højt hævet over alle andre huse. Tårnet kan vi se, men fabelen er en ånd i flasken fra 1905, som nærværende ejer fandt i skorstenen under renovering. På en krøllet seddel i flasken står en lille historie som venlig hilsen fra alle de håndværkere, som byggede huset. De så den samme udsigt den gang, som vi ser i dag, hele 300 grader mod Roskilde Fjord. I dag er huset renoveret helt ind til ånden i flasken og står som en moderne familiebolig. Det står rigtigt på den 1292 m2 store grund med terrasser mod syd og vest og sprossevinduer så store, at lyset fra fjorden fylder hele stueetagen. Det er et hus, som vil sig selv og sine omgivelser noget.

Gamle, japanske Koi og halvanden meterlange stør svømmer rundt i søen i forhaven. De ved ikke, at huset er til salg.

Frederikssund ligger 40 minutter fra København. Det er en stationsby i Nordsjælland med små 16.000 indbyggere. Byen er navngivet efter Frederik den 3. i 1652. Den er kendt for J.F. Willumsens Museum og det årlige Vikingespil, et stort udendørs teater.

Udforsk andre
Villaer til Salg