Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Egtoftevej 11, 2950 Vedbæk

Egtoftevej 11

Specifikationer

Villa
  • Boligareal:752 m2
  • Grundareal:10.404 m2
  • Kælder:155 m2
  • Værelser:7
  • Garage:110 m2
  • Bygget/ombygget:1920/1973
  • Energimærke:
    D

Egtoftevej 11

For enden af den eksklusive og eftertragtede Egtoftevej ved Øresundskysten ligger denne ikoniske og særdeles repræsentative liebhaverejendom med en spændende forhistorie og den mest pragtfulde beliggenhed, man kan forestille sig. Parken er kendetegnet ved høje, gamle og smukt klippede egetræer, der har givet navn til vejen, og går direkte ud til Øresund og en næsten ubeskrivelig skøn panoramaudsigt, så langt øjet rækker. Ejendommen med sit store boligareal på 752 m2 og parken på 11.034 m2 udgør en verden i sig selv, hvor man kan leve fuldstændig ugeneret og helt privat. Det er ikke en overdrivelse at karakterisere dette sted som en sand perle; blandt de absolut ypperste i det danske kongerige.
Ejendommen er tegnet i 1918 af den anerkendte danske arkitekt, Henning Jørgensen, der var bestilt til opgaven af vinhandler Poul Beeken, som ønskede sig et elegant landsted. Ejendommen er inspireret af engelsk bygningskunst og blev i de første mange årtier anvendt som sommerresidens. I 1940’erne tilbragte det daværende kronprinspar flere somre på ejendommen, der levede op til de besøgendes fulde tilfredshed med nærheden til vandet, badebro, den underskønne park med de mange private væresteder og de herskabelige, højloftede stuer og værelser, hvor gæster ser det som et privilegium at blive inviteret. Senere har ejendommen været ejet af Jan Bonde Nielsen, mens han var direktør i B&W. De nuværende ejere, der har boet her i mere end 25 år, har sørget for, at ejendommen ikke blot er blevet vedligeholdt, men også markant forbedret på en lang række områder. Det gælder fx tilføjelsen af et pragtfuldt orangeri, anlæggelse af en uovertruffen dejlig rosenhave og et tennisanlæg, ligesom egetræerne er blevet klippet på en meget bevidst måde, som betyder, at man kan se ud over vandet under trækronerne.
Selve boligen byder på en overflod af stuer, værelser, bibliotek og hall og i øvrigt alt, hvad hjertet begærer af smukke arkitektoniske og indretningsmæssige detaljer. Indretningen er inspireret af det bedste fra både den engelske og franske boligstil, hvilket på én gang giver en romantisk oplevelse og et æstetisk indtryk af smagfuld højstil. Indenfor er lysindfaldet fantastisk. Om morgenen kommer det fra øst og havsiden, om eftermiddagen fra landsiden, hvilket giver en fornemmelse af både velvære og energi for dem, der lever i og gæster boligen. Det er et sted, hvor man gerne bliver så længe som muligt, hvilket også det lille antal af ejere er et vidnesbyrd om.


Udforsk andre
Villaer til Salg