Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Classensgade 17A, 2. th., 2100 København Ø

Kanonstøber, industrimand, godsejer, generalmajor og fajancebrænder ...

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Pris:8.450.000 DKK
  • Ejerudgift:6.787 DKK
  • Boligareal:136 m2
  • Værelser:4
  • Byggeår:1909
  • Energimærke:
    D

Kanonstøber, industrimand, godsejer, generalmajor og fajancebrænder ...

Classensgade er godt nok Østerbro, men den er i virkeligheden en grænsegade. Gaden er nemlig grænsen mellem Østerbro og Indre By. Men sådan var det slet ikke, da industrimanden, storgodsejeren, kanonstøberen, fajancebrænderen og generalmajoren Johan Frederik Classen i slutningen ad 1700-tallet ejede det meste af jorden på Østerbro. Ja, som dengang var langt ude på landet med marker og gårde med køer og grise. I dag er Classensgade en hyggelig gade med lune caféer, butikker med økoindkøb og bageri med lækkert brød. Fra Strandboulevarden hele vejen op til Søerne er Classensgade en af de mest attraktive gader i København.

Bare 50 meter fra Søerne står en ejendom fra 1909. Fra entréen på gadeplan og hele vejen op til lejligheden på 2. sal er det tydeligvis en ejendom bygget i Skønvirke, som er stilperioden mellem 1895 og 1920. Perioden var en markant og velplaceret skideballe til dovenskabet i byggeriet. Skønvirke bragte håndværket tilbage, facaderne blev udsmykket med det bedste, murerfaget kunne tilbyde, stuk fik en ny signatur, træudskæringer fik sin renæssance, der blev lagt elektricitet i væggene og glarmestrene kittede farvet glas i vinduerne. Og heldigvis har lejligheden på 2. sal bevaret alt det bedste fra Skønvirke. Her er højt til loftet, stuk, høje paneler, vægpaneler, træudskæringer og smukke fyldningsdøre. Den er på 136 m2, alt er pivlækkert med den måske mest børnevenlige legegård i København. Alt er lige til at flytte ind i.

Og Søerne, suk og gisp, de smukke søer. De er der på guldalderens malerier, i den tidlige litteratur og historiebøgerne. Og de vil være der altid, for med fredningen i 1966 fik de 3 søer i København et løfte om evigt liv. Børn og voksne giver ænder og svaner mad. Der bliver kysset på bænke og holdt i hånden. Her skøjtes når vandet bliver stift, som Stampe sagde til Bambi. Og selv om promenaderne er tænkt til borgere, der promenerer og flanerer turen rundt om søerne, så er her også plads til svedende motionister og termokander og caféer.

Bestil salgsmateriale

Classensgade 17A, 2. th., 2100 København Ø

Tak

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Teamet

Nana Manniche Lillelund
Kontaktperson

Nana Manniche Lillelund
Ejendomsmægler MDE
lillelund@eltoftnielsen.dk 41 34 86 12

Cornelia Linnet
Sagsbehandler

Cornelia Linnet
Trainee
Finansøkonom, SoMe ansvarlig
cornelia@eltoftnielsen.dk 70 70 12 43

Udforsk andre
Lejligheder til Salg