Opret personlig profil

Det ser ud til at være første gang du logger på dit dashboard - derfor skal du oprette et brugernavn og en adgangskode, som kun du kender.

Amaliegade 11B, st., 1256 København K

Projektet lykkedes, tak for det, Nicolai

Andet

Specifikationer

Lejlighed
  • Boligareal:108 m2
  • Værelser:1
  • Bygget/ombygget:1870/1870

Projektet lykkedes, tak for det, Nicolai

Nicolai Eigtved havde en plan med Amaliegade i det nye Frederiksstaden. Den skulle være den smukkeste gade i København. Projektet lykkedes, tak for det. Han tegnede også mange af palæerne. Selvom de er forskellige, er der en samfølelse af elegant harmoni i Amaliegade. Fra Esplanaden til Sankt Annæ Plads har vinduerne samme højde i alle bygninger. En af de stille detaljer, som Eigtved var kendt for. Gaden er anlagt i 1749 i den nye bydel Frederiksstaden, og har sit navn efter dronning Sophie Amalie.

Ejendommen i nummer 11b var oprindelig stalden til palæet, som Eigtved byggede ud til Amaliegade. I dag er den gamle staldbygning en villa med 3 ejerlejligheder i et lille asyl, et fredet helle med høje træer, fuglekvidder, egen privat parkeringsplads, fuldautomatisk adgang gennem den store aflåste port og ingen ejendomsskat. Huset er opført i 1753, og har altid levet sit eget, stille liv omme i tredje baggård langt fra larm og nysgerrige blikke. Her er mere stille og fredeligt herinde i gårdene end selv de mest stille villaveje i forstæderne. Lejligheden i stueetagen er en villalejlighed på 108 m2 med direkte udgang til den smukke, solrige og brostensbelagte gårdhave med flot kig til Amalienborg Slot. Her er højt til loftet, og alt er nyrenoveret. Lige til at flytte ind i, nyde roen og fuglesang, mens byen venter lige udenfor porten.

For enden ligger Sankt Annæ Plads. Den var tidligere en kanal parallel med Nyhavn med det livløse navn Sankt Annæ Grav. Kanalen fortsatte ad Bredgade og videre til Esplanaden, hvor den endte i Toldbodgade ved havnen. Men under anlæggelsen af rokokobyen Frederiksstaden blev kanalen fyldt op, og en ny plads, Sankt Annæ Plads, fik sit eget rum i den voksende hovedstad. I dag ender den i en badestrand med cafeer på Ofelia Plads ved Kvæsthusbroen og Skuespilhuset. Placeret midt mellem to metrostop, Kongens Nytorv og Marmorkirken, ligger alt det bedste af København tæt på. De bedste restauranter, caféer, butikkerne, havnen, gallerierne, balletten, skuespillet, operaen og masser af grønne væresteder.


Udforsk andre
Lejligheder til Salg

NYHED
Kronprinsessegade 14B, 1., København K

Lejlighed

Kronprinsessegade 14B, 1., København K

Pris

8.250.000 DKK

Ejerudgift

6.142 DKK

Boligareal

112 m2

Værelser

3

Rysensteensgade 6, 4. th., København V

Lejlighed

Rysensteensgade 6, 4. th., København V

Pris

9.650.000 DKK

Ejerudgift

7.000 DKK

Boligareal

161 m2

Værelser

5

Store Kongensgade 110H, 1. th., København K

Lejlighed

Store Kongensgade 110H, 1. th., København K

Pris

9.950.000 DKK

Ejerudgift

5.531 DKK

Boligareal

155 m2

Værelser

2